Mandala za januar 21: SAMOOPAZOVANJE – INTROSPECTION

//Mandala za januar 21: SAMOOPAZOVANJE – INTROSPECTION
Mandala za januar 21: SAMOOPAZOVANJE – INTROSPECTION2021-01-03T23:19:12+00:00

Project Description

Slika nas podpira pri samoopazovanju, o opazovanju lastnih notranjih doživljanj in procesov. Mandala je energijsko uravnovešena z glasbenimi vilicami, usklajena z vibracijami višje ravni zavesti in z delovanjem srčne čakre.

Meditacija ob njeni energiji in opazovanje njenih vzorcev nas popelje v proces notranjega raziskovanja. Prepustimo se intuiciji, da nas vodi po naši notranjosti, kamor želi in ji dovolimo, da nam pokaže kar moramo vedeti o sebi v tem trenutku, mi pa se samo prepustimo procesu ozaveščanja.

Opazujemo in raziskujemo svoja čustva, misli, želje in sanje, razmišljanja, skratka vse kar se dogaja v naši notranjosti oz. duševnosti. Opazujemo pa tudi naše reakcije na okolico in naše doživljaje.

Ko obrnemo pozornost navznoter lahko opazimo misli samoobtoževanja ali obtoževanja in kritike drugih, lahko opazimo misli jeze, pohlepa in zavisti ter dvoma vase.

Vprašamo se, s čim lahko nadomestimo negativna razmišljanja, ki smo jih prepoznali. Mogoče z zaupanjem, sočutjem, pogumom, tolerantnostjo, občutkom svobode, ljubeznijo, nesebičnostjo.

Lahko si predstavljamo, da stojimo pred vrtečim se oknom, portalom, ki se odpira v resničnost v kateri živimo brez vsega tistega, kar nas omejuje v tem trenutku na naši poti. Na drugi strani pa lahko uporabljamo vse svoje potenciale v vsej svoji moči. Na drugi strani živimo svoje sanje. Odločimo se, da stopimo skozi vrtinec in ko to storimo, pustimo za seboj vse kar nas ovira in zadržuje v sedanjem trenutku in česar nočemo več v svoji prihodnosti.

V začetku leta je dobro, da očistimo svojo energijo, si postavimo cilje, ki odražajo naše resnično notranje bistvo in z jasno namero vstopimo v novo leto. Za to lahko uporabimo zgoraj opisan primer.

Ko smo usmerjeni vase, v zavedanje svojih misli, čustev in telesa smo hkrati usmerjeni v sedanji trenutek. Le to pa nam omogoča, da živimo bolj zavestno in aktivno usmerjamo svoje življenje. Lažje se posvetimo svojim resničnim željam in potrebam, ker smo v občutku notranjega ravnovesja, ne potrebujemo več potrditve okolice.

Razvijati začnemo občutek svobode in sočutja, brez da bi se pri tem čustveno vezali.

Project Details